Over ons

Ons verhaal

Inspireren & Verassen van bezoekers

Inside Rotterdam is ontstaan in de zomer van 2014 nadat eigenaar Ariane terugkwam van een rondreis in Azië. Ze realiseerde zich dat Rotterdam dringend behoefte had aan lokale tours zoals je die in Azië hebt: interactief, persoonlijk en gericht op beleving. Rotterdam is een geweldige stad, dat weten alle locals, maar voor buitenstaanders blijft de stad vaak ondoorgrondelijk. Rotterdam heeft een vertaler nodig, iemand die je meeneemt naar de bijzondere plekken, de kenmerkende verhalen deelt en je de stad laat ‘voelen.’ Zo leer je pas echt de rauwe schoonheid van deze stedelijke metropool ervaren.


Onze waarden

Maak tijd samen speciaal

We kunnen heel veel materiële zaken bezitten, maar ‘tijd’ blijft ons meest waardevolle bezit. Waardevol én (helaas) inclusief einddatum. Zaak dus om deze tijd zo goed mogelijk te besteden.
Wij willen met onze tours tijd samen speciaal maken. Dit doen we door:
Écht contact te maken. Wie zijn jullie, wat beweegt jullie en waarmee kunnen we jullie tijd, speciaal maken.
• De tour interactief te houden. Geen ellenlange monologen, maar een dialoog, een verkenning, een ontdekkingstocht waarbij ruimte is voor spontaniteit.
• Samen te werken met kleine Rotterdamse (food) ondernemers waar een warm welkom vanzelfsprekend is én die iets speciaals neerzetten met hun product, dienst en bedrijfsvoering.
Bewust te zijn van de impact die wij op onze omgeving hebben. Te zorgen dat we een positieve in plaats van schadelijke impact hebben. Zie Inside Impact.


Bevlogen en onderlegde gidsen

Maken van elke tour een feestje

Wij werken met een team van bevlogen en onderlegde gidsen. Stuk voor stuk Rotterdammers met een passie voor de stad. Onze gidsen zijn ervaren in het werken met zeer uiteenlopende groepen, van Middelbare schoolgroepen tot aan hoogwaardigheidsbekleders. Zo kunnen ze direct inspelen op de wensen en de dynamiek van de groep. Ze zijn goed geïnformeerd over, en in veel gevallen opgeleid in, een scala aan onderwerpen, van architectuur en kunst tot de Nederlandse geschiedenis, cultuur en bestuurskunde.


Spreek met één van onze experts via 010 3070 280

Bekijk alle tours