Inside Impact

Betrokkenheid

Rotterdam is ons canvas. We wonen er en laten de stad zien aan iedereen die dat maar wil. We houden van de stad en zijn trots op haar. We willen ons bewust zijn van de impact die wij op onze omgeving hebben. Te zorgen dat we een positieve impact in plaats van schadelijke impact hebben.


Walk the Talk

Iets wat tegenwoordig al vrij normaal is bij grote bedrijven, is onder kleine bedrijven nog een zeldzaamheid: een duurzaamheidsbeleid. Als kleine ondernemer met een minimale footprint is dat wellicht niet nodig, zou je denken. Maar toch vond oprichter en eigenaar Ariane dit vreemd. Dienen we niet allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen, hoe klein of hoe groot ook? Bewust zijn van de impact van ons bedrijf op de omgeving. Daarom besloot ze mee te doen met Tourban, een acceleratie programma vanuit de Europese Unie om kleine ondernemers in de Toeristische branche sneller te laten verduurzamen. Vanaf februari 2022 heeft Ariane een jaar lang, onder begeleiding van een mentor, gewerkt aan een nieuwe toekomstbestendige en duurzame bedrijfsstrategie en aan het behalen van een duurzaamheidscertificaat van Travelife.


Impact maken

Zoals een bekend Afrikaans spreekwoord luidt: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Alleen ga je sneller, samen kom je verder en kun je echte impact maken. Daarom werkt Inside Rotterdam bij voorkeur met partners die hetzelfde denken. Partners die ook streven om de schadelijke effecten, van hun diensten en producten, op maatschappij, cultuur en natuur zoveel mogelijk te beperken. Vandaar dat we – waar mogelijk – kiezen voor partners die :
– in en om Rotterdam gevestigd zijn en die lokaal beheerd worden.
– lokale en seizoensgebonden producten en diensten gebruiken, om onder andere het transport te beperken.
– de lokale gemeenschap ten goede komen door personeel uit de omgeving aan te nemen en zorg te dragen voor goed werkgeverschap.


Duurzame tours

Tijdens al onze excursies kiezen wij voor:
Vervoer per fiets of te voet, en daarnaast voor de meest milieuvriendelijke transport optie voorhanden.
– We respecteren lokale gebruiken.
– We bieden geen excursies aan die schade toebrengen aan mensen, wilde dieren, het milieu of natuurlijke hulpbronnen.
– We geven de voorkeur aan excursies en activiteiten die ten goede komen aan lokale gemeenschappen.
– We ondersteunen lokale innovatieve, culturele, circulaire en duurzame initiatieven door ze te bezoeken tijdens onze tour en door financiële steun.


Duurzame bezoekjes

Duurzame initiatieven die we tijdens de tours bezoeken zijn onder andere:

Milieucentrum Rotterdam – Dakakker

De DakAkker is een dakboerderij van 1000m2 bovenop het Schieblock in Rotterdam. Er worden groenten, eetbare bloemen en fruit verbouwd en bijen gehouden. De DakAkker is de grootste openlucht dakboerderij in Nederland en één van de grootste in Europa. Op het dak van het dakpaviljoen is het Slimdak. Een testsite voor slimme wateropvang. Meer informatie via www.dakakker.nl. De Dakakker is een vast dak in onze Rotterdamse Dakentour.

Buurman Rotterdam

Buurman Rotterdam staat voor lokaal hergebruik. In deze circulaire bouwmarkt haal je gebruikte materialen en Rotterdams stadshout. Ook kun je in de open werkplaats cursussen en workshops meubelmaken volgen waarin hout gebruikt wordt uit de bouwmarkt. Meer informatie via: www.buurmanrotterdam.nl. Tijdens de Wilde Westen fietstour bezoeken we Buurman.

Floating Farm

De Floating Farm is de eerste drijvende boerderij ter wereld. Zij produceren zuivelproducten in de stad, dichtbij de consument. Dat doen zij op een duurzame, circulaire en transparante wijze met als doel voedselverlies te voorkomen, voedseltransport te verminderen en de voedselkwaliteit te verbeteren. Meer informatie via: www.floatingfarm.nl. Tijdens de Wilde Westen fietstour bezoeken we de Floating Farm.


Duurzaamheidscertificaat

In oktober 2023 behaalden wij de duurzaamheidscertificering Travelife Certified.
De Travelife standaard dekt de ISO 26000 Corporate Social Responsibility thema’s, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en is formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. Inside Rotterdam voldoet aan meer dan 200 criteria die betrekking hebben op het kantoormanagement, het productaanbod, internationale zakenpartners en klanteninformatie van een touroperator.

Voor meer informatie zie Travelife.info

Heb je vragen over ons duurzaamheidsbeleid?

Mail ons